Bel in NL: 0162-700517

Wat is daglichttoetreding?

Daglichttoetreding is een bouwproces in daken dat natuurlijk zonlicht in uw gebouw brengt. Door met behulp van daglicht de ruimte te verlichten, vermindert u de hoeveelheid geld die u uitgeeft aan elektrische verlichting. Kantoorruimten en industriële bedrijfsgebouwen met grote platte daken kunnen aanzienlijk profiteren van natuurlijk daglicht door het gebruik van lichtkoepels, lichtstraten of light tubes.

Hoeveel energiebesparing kunt u verwachten van de daglichttoetreding?

Veel organisaties vinden dat ze hun installatiekosten kunnen verminderen voor 50-70%, en het verminderen van hun energieverbruiken gelijktijdig het verbeteren van de “look en feel” van hun ruimte. In combinatie met automatische dimmers en lichtgevoelige elektrische schakelaars, kan de energiebesparing aanzienlijk zijn. Daarnaast verhoogt daglichttoetreding het visuele en fysieke comfort van de mensen die in de gebouwen werken, wat vaak leidt tot een blijere en productieve medewerkers.

Onderzoek naar daglichttoetreding is onthullend en biedt meer en meer voordelen; wanneer u de ontwikkeling op dit gebied wil volgen, bezoek dan M.I.T.’s Daylighting lab U krijgt een indruk en een fascinerende kijk wat gaande is bij een aantal van ‘s werelds toonaangevende architectonische ontwerpers met hergebruikt zonlicht.

Benieuwd van daglichttoetreding voor u kan betekenen, maar weet niet waar te beginnen? Neem vandaag nog contact met ons op en wij zullen graag met u de voordelen van natuurlijke verlichting bespreken.