Bel in NL: 0162-700517

Onderhoud & reparatie vaak gestelde vragen (FAQ)

Vraag: Hoe vaak moet mijn dak geïnspecteerd worden?

Antwoord: De locatie en soort daksysteem zijn hierbij belangrijke factoren die hierbij meespelen.

Indien u bijvoorbeeld een geballast daksysteem heeft en het gebouw is gelegen in een hoog windgebied (windgebied I, kustzône) dan zou uw dak een aantal keer per jaar moeten worden gecontroleerd of de ballastlaag zich niet verspreid of ophoopt.

Indien er veel op de daken gelopen wordt (veel apparatuur of machines die onderhoud vergen) en er zijn geen looppaden aangebracht vergt dit een maandelijkse controle door uw eigen personeel en twee keer per jaar door professionele dakinspecteurs.

Indien uw pand in een bosrijke omgeving staat dan zou er preventief twee keer per jaar schoonmaak en inspectie moeten plaatsvinden om lekkage en wortelvorming van planten/bomen te voorkomen op uw dak.

Vraag: Hoe lang kan ik verwachten dat mijn dak meegaat?

Antwoord: De gemiddelde levensduur van een licht hellend of plat dak is 10 tot 20 jaar, afhankelijk van het toegepaste materiaal, weersomstandigheden, ligging en onderhoud. Studies tonen aan dat wanneer een daksysteem goed is onderhouden het zijn gegarandeerde levensduur ruim kan overstijgen.

Vraag: Hoeveel onderhoud heb ik nu werkelijk nodig?

Antwoord: Zoveel als mogelijk. Afhankelijk van eerder genoemde ligging, soort dakbedekking, intensief gebruik dient u inspectie en preventief onderhoud af te stemmen. De tijd die u hiervoor niet beschikbaar wenst zal u later in veelvoud uitgeven aan kosten voor herstel. Een goed onderhoudsprogramma afgestemd op uw situatie vermindert grote onverwachte uitgaven en verlengt de levensduur van uw daksysteem.