Bel in NL: 0162-700517

Groene dakoplossingen geven daken kleur

Waarom groene daken?

De wereldwijde klimaatverandering is een feit en duurzame groene daken één van de oplossingen, die ook nog eens esthetisch een fraaiere afwerking van het dak oplevert. Groene of vegetatiedaken op gebouwen kunnen organisaties helpen een deel van hun energieverbruik te verminderen.

Met onze groene dakoplossingen, kan Holland Roofing u helpen het milieu te helpen; door het verminderen van uw energieverbruik, u hierdoor geld te besparen op hetzelfde moment. Door te focussen op gerecyclede materialen, woon / tuin daken, reflecterende dakbedekking, lokaal geproduceerde materialen en producten, binnenverlichting via dakramen, lichtkoepels of lichtstraten, kunnen we een dak voor uw bedrijf of organisatie zowel met lange levensduur als duurzaam bouwen.

Energiebesparing met groendaken

Groene dakoplossingen geven daken kleur

Bij toepassing van groene daken blijkt uit onderzoek dat de extensieve groendaken zowel zomer als winter over een zeer goede isolatiewaarde beschikken. Hierdoor is het stookverbruik aan warmte in de winter lager en is de koelingsbehoefte in de zomer lager. Daarnaast biedt de opname van water (waterbuffering) en het afvangen van fijnstof in stedelijke gebieden nog extra voordelen. De beleving van groen in stedelijke gebieden is natuurlijk ook een niet te onderschatten voordeel van groendaken.

Waarom zouden we groene daken toepassen?

Groene dakoplossingen geven daken kleur

Nu stelt u misschien de vraag maar waarom groene daken? Groene daken is niet zozeer een bepaald type dakbedekking systeem, maar meer een manier van doen. Conventionele daksystemen absorberen warmte van de zon, die de warmte het gebouw in duwt. Met de verhoogde temperatuur in het pand zal een airco-systeem of alternatief koelsysteem nodig zijn om een werkbaar klimaat in een gebouw te krijgen, met behulp van nog meer energie. Groene dakoplossingen maken gebruik van meer energiezuinige materialen en specifieke installatie methoden, met een eindresultaat van honderden tot duizenden euro’s aan energiebesparing per jaar. Om zo goed mogelijk te begrijpen hoe groene dakoplossingen je kunnen helpen, is het belangrijk om een aantal van de nieuwe concepten, bouwmaterialen en de terminologie van efficiënte daksystemen te begrijpen.