Bel in NL: 0162-700517

Éénlaagse daksystemen

Ons dakteam is naast de traditionele meerlaagse bitumineuze daksystemen gespecialiseerd in éénlaagse daksystemen: EPDM, TPO, FPO en PVC. We zullen bij iedere aanvraag de wensen/bestek van het project beoordelen en de mogelijke alternatieven en besparingen met u afstemmen. Ons ervaren team kan u helpen met de installatie en/of het ontwerp van een kwaliteits- en kosten-efficiënt dak systeem. Wij als team met onze klanten om hun uitdagingen en doelstellingen op lange termijn te kunnen begrijpen. Met meer dan 20.000.000 vierkante meter dakbedekking geïnstalleerd, leidt onze ervaring tot slimmere oplossingen voor daken.

Verschillende types kunststof dakbedekking voor platte en licht hellende daken:

EPDM

“Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer” en betreft een groep van synthetische rubbers of elastomeren. Het is veelal een synthetisch rubber welke als éénlaagse dakbaan wordt toegepast of aangebracht in complete dakmembranen.
Het is een zeer elastisch en duurzaam product en steeds meer populaire keuze van dakdekkers en architecten ook onder groene daken (sedum en daktuinen). De banen worden onderling door lijmtechniek bevestigd.

TPO

Thermoplastische Polyolefine behoort tot de groep van thermoplastische elastomeren. Het is een sterke éénlaags dakbaan, 100% recyclebaar en onderling bevestigd met hetelucht techniek.

PVC

PolyVinylChloride is een populaire zachte kunststof die veelvuldig is toegepast als eenlaagse dakbaan. De weekmakers in de PVC hebben ervoor gezorgd dat de dakbaan negatief in beeld kwam; na uittreden van de weekmakers wordt de bedekking harder en brozer waardoor er o.a. bij hagel sneller schade kan ontstaan. Door de lagere kosten per vierkante meter en de brandvrije verwerking blijft het een populaire dakbaan.

Als u wilt zien hoe het eindproduct eruit ziet, kijk dan op onze galerij van afgeronde projecten. Als u vragen heeft,  neem dan contact met ons op!