Bel in NL: 0162-700517

Groendaken voelen goed bij Holland Roofing

Groendaken voelen goed bij Holland RoofingHans Philippo, CEO en oprichter van Holland Roofing, weet het nodige van groendaken. Hij is geboren en getogen in Lisse en bracht een groot deel van zijn jeugd door in planten en bloemen. Hoewel de belangstelling voor groendaken groeide, vond Hans het logisch zijn kennis van planten en ecologie met de aanzienlijke ervaring in dakbedekking binnen Holland Roofing te benutten voor deze toepassing.

Wat zijn extensieve en intensieve groendaken?

We onderscheiden twee typen groendaken: extensieve en intensieve groendaken.
Bij extensieve groendaken ook wel vegetatiedaken worden vooral sedums en mossen toegepast; plantjes met weinig tot geen onderhoud.

Bij intensieve groendaken worden naast sedums en mossen ook complete tuinen aangelegd op daken. Begroeiing naast mossen, zijn grassen, struiken tot zelfs bomen. Uiteraard vraagt deze oplossing meer van de draagconstructie van het dak en kan het niet overal zo maar worden toegepast.

Daken die worden uitgevoerd met een groendak bieden vele voordelen:

  • Vermindering van warmteopname door het dakoppervlak. Daktuinen verlagen verwarmingskosten met ca. 50% en bespaart ook in kosten voor koeling tot wel 25%.
  • Vermindering van “Urban Heat Island effect”; vegetatie zorgt voor minder opname en uitstraling van warmte ten op zichte van stenen gebouwen of asfalt straten.
  • Minder geluidsoverlast.
  • Waterbuffering.
  • Vermindering warmtetransport door de dakconstructie.
  • Esthetisch fraaier.

Heeft u een project waarvan u denkt dat het een mooi groendak project zou zijn? Neem contact met ons op en overleg met een van onze experts voor de mogelijkheden.